lördag 14 mars 2009

Certifiering - varför det?




"Varför ska vi egentligen certifiera vår verksamhet mot standarden Investors in People? Det är ju inget nytt. Vi vet ju att vi jobbar som den kräver. Vi har våra policydokument, vi har medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar där alla har möjlighet att säga sin mening. Och vi har just bestämt oss för att arbeta med Lean."


Det här är en rätt vanlig uppfattning och används som argument till varför man inte behöver certifieras. Men det kunde inte vara mera fel. Att utvärderas och sedan godkännas/ certifieras som en Investor in People för med sig mycket gott. 80 000 företag och organisationer över hela världen har gjort det. Här några smakbitar om visar varför.

  • Att var en Investor in People skapar stolthet och motivation hos chefer och medarbetare.

  • Kvalitetsmärket Investors in People är ett sätt att stärka sin ställning vid upphandlingar och konkurrensutsättning.

  • Man har lättare att dra till sig och behålla den bästa arbetskraften.

  • Vägen till en certifiering är kantad av förbättringar, eftersom certifieringen ger en konkret målinriktning till arbetet

  • En certifiering som en Investor in People får behållas i tre år men är en färskvara som kräver ständigt underhåll, chefer kommer och går liksom medarbetarna och det gäller att alla är med på samma båt mot samma mål - hela tiden. Investors in People står för ständiga och hållbara förbättringar.

  • Organisationer/företag som arbetar med Investors in People har högre effektivitet och produktivitet än andra.
  • Lean är inte någon utvärdering utan en resa, Investors in People utvärderar att alla varit med på resan.
  • Och sist men inte minst certifieringen är ett "sanningens ögonblick" nu vet man att företaget/organisationen fungerar så bra som man tidigare bara hade hoppats eller intalat sig att den gjorde.

    Om ni verkligen vill visa för era medarbetare och andra att medarbetarna är den viktigaste resursen finns inget bättre sätt än att utvärdera sig mot standarden
    Investors in People

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar